Bouwdepot

Wilt u betalingen doen uit uw bouwdepot? Of de regels nog eens nalezen? U vindt alle informatie op deze pagina.

Bouwdepot betalingen

Wilt u betalingen doen uit uw bouwdepot?

Dan stuurt u ons de rekeningen voor de bouw of de verbouwing. Stuur ons ook een betaalbewijs (een bankafschrift of pinbon) als u het zelf betaald heeft. Wij betalen die rekeningen met het geld uit uw bouwdepot. U stuurt uw rekeningen eenvoudig op via Mijn Leninginzicht.


Naar Mijn Leninginzicht

Wilt u de spelregels nog eens nalezen? U vindt alle informatie over uw bouwdepot op deze pagina.

Nuttige informatie over uw bouwdepot

  • Staan de rekeningen uit Mijn Syntrus Hypotheek in Mijn Leninginzicht?

    Nee, de rekeningen uit Mijn Syntrus Hypotheek staan niet in Mijn Leninginzicht. Het nog openstaande bedrag in uw bouwdepot staat natuurlijk wel in Mijn Leninginzicht
  • Zo gebruikt u het geld uit uw bouwdepot

    Wilt u betalingen doen uit uw bouwdepot? Stuur de nota's digitaal op, via uw persoonlijke omgeving. Wij betalen de nota's dan rechtstreeks aan de leverancier of aan u, als u het zelf heeft voorgeschoten.

    Let op:
    Kunt u de nota's niet digitaal opsturen? Bel ons dan even. Dan overleggen we over een andere oplossing. Stuur ons nooit originele nota's. Die heeft u misschien zelf nog nodig, bijvoorbeeld als garantiebewijs.
    Is er afgesproken dat u een bepaald deel van de (ver)bouwkosten met eigen geld betaalt? Gebruik uw bouwdepot dan pas nadat u het afgesproken deel van de kosten zelf heeft betaald.

  • Voor welke nota's mag u het bouwdepot gebruiken?

    Waarvoor u het geld van het bouwdepot mag gebruiken staat in uw verbouwingsspecificatie, koop- of aanneemovereenkomst of meerwerkspecificatie. In het algemeen mag u dit soort kosten betalen uit uw bouwdepot:

    • de kosten van iedereen die aan de (ver)bouw van de woning of de aanleg van de tuin heeft gewerkt: bijvoorbeeld een aannemer, een schilder, een stukadoor, een hovenier of een loodgieter;
    • de inrichtingskosten zoals behang en verf;
    • de materiaalkosten voor de aanleg, vervanging of verbetering van bijvoorbeeld elektrische bedrading, vloeren, raamkozijnen, deurposten, dakkapel, centrale verwarming, garage of schuur, vaste zonwering buitenshuis, uitbouw of serre, sanitair of keuken. 
  • Wanneer maken wij het geld over?

    We maken het geld gemiddeld binnen 5 werkdagen over. Het kan dan nog enkele dagen duren voor het geld op uw bankrekening of de bankrekening van de leverancier staat.

    Let op:

    - Koopt u een nieuwbouwhuis? Stuur ons dan zo snel mogelijk de opleveringsnota. Want als die niet op tijd betaald wordt, loopt u het risico dat u de sleutel niet krijgt.

    - We doen alleen betalingen uit uw bouwdepot als u op tijd voldoet aan alle betalingsverplichtingen van uw hypotheek.

    - Wij mogen een betaling uit het bouwdepot weigeren. Bijvoorbeeld als uw nota niet klopt met onze afspraken of als we fraude vermoeden.

    - We doen geen betalingen op basis van offertes of vrijblijvende prijsopgaven.

    - Op de nota’s moet duidelijk staan welke goederen of diensten er geleverd zijn. U moet zelf controleren of een nota juist is.

    - Op een nota van de leverancier of aannemer moeten de volgende gegevens staan: naam, adres van de (nieuwe) woning, KvK nummer, btw-nummer en bankrekeningnummer.
  • Dit soort kosten mag u niet betalen uit uw bouwdepot

    • aanschaf of huur van gereedschap;
    • gordijnen, meubels en decoratie;
    • andere zaken die niet verbonden zijn aan het huis (roerende zaken).
  • Kan ik mijn bouwdepot verlengen?

    Een bouwdepot loopt standaard 2 jaar. We informeren u tijdig als het einde van uw bouwdepot nadert. Eventueel kunnen we uw bouwdepot dan verlengen, met maximaal 6 maanden. Tijdens de verlenging krijgt u geen rente over het geld in het bouwdepot.
  • De spelregels van uw bouwdepot nalezen?

    Bekijk dan nog even de uitleg 'Zo gebruikt u uw bouwdepot'. Hierin vindt u onze richtlijnen en andere nuttige informatie over uw bouwdepot.